Sanatate

EMA se pronunţă vineri asupra vaccinării adolescenţilor cu vârsta de 12-15 ani cu vaccinul Pfizer-BioNTech

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se pronunţă vineri cu privire la o autorizare a vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinului alinaţei americano-germane Pfizer/BioNTech, a anunţat miercuri autoritatea de reglementare, relatează AFP, potrivit agerpres.

În cazul unei aprobări, vaccinul urmează să fie primul care să obţină unda verde a EMA în vederea vaccinării adolescenţilor în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Pentru moment, vaccinul este autorizat în vederea vaccinării persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

EMA urmează să anunţe vineri, într-o conferinţă de presă, ”rezultatele unei reuniuni extraordinare a Comitetului Medicamntelor de Uz Uman (…) pe tema indicaţiilor pediatrice a vaccinului Comirnaty”, a anunţat miercuri agenţia.

Comirnaty este numele comercial al vaccinului împotriva covid-19 dezvoltat de către gigantul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

Agenţia americană a medicamentului FDA a autorizat deja vaccinarea adolescenţilor americani cu vaccinul Pfizer.

Directoaea executivă a EMA Emer Cooke anunţa la începutul lui mai că agenţia, cu sediul la Amsterdam, urma să evalueze în mod accelerat date transmise de către producătorii vaccinului în vederea autorizării vaccinării adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Rezultatul acestei evaluări era aşteptat iniţial la începutul lui iunie.

Emer Cooke declara la 11 mai unor publicaţii europene că EMA a primit date de la alianţa Pfizer/BioNTech şi că EMA, care aştepta de asemenea ”date ale unor teste clinice şi ale studiului efectuat în Canada”, preconiza o ”accelerare” a evaluării.

Citește și:  Oficial: Germania va suporta costurile tratamentelor pentru efectele adverse ale vaccinului Covid
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close