Europa

Elvețienii votează interzicerea acoperirii feței

Cetățenii elvețieni au susținut o inițiativă legislativă care interzice acoperirea feței, precum „niqab-urile” islamice, în ciuda opoziției partidelor parlamentare ale legislativului elvețian. Elveția va deveni a cincea țară europeană care interzice simboluri religioase islamice.

Acoperirea feței va continua să fie permisă în lăcașurile de cult. Alte excepții includ acoperirea feței cuiva atunci când există condiții meteorologice nefavorabile sau în timpul festivalurilor tradiționale, cum ar fi carnavalul.

Alianța Evanghelică Elvețiană a publicat înaintea votului un document de analiză, în care a denunțat că acoperirea feței face ca egalitatea dintre bărbați și femei să nu mai existe. Totodată și-a arătat îngrijorarea că interzicerea unui simbol religios ar putea intra în conflict cu libertatea religioasă.

Analiștii din mass-media elvețiană au fost de acord că obiectivul principal al votului are legătură cu extremismul islamic. A fost un mesaj de respingere a discursului islamist.

Consiliul Central Islamic din Elveția a reacționat spunând că „votul a reușit să ancoreze în constituție o islamofobie răspândită în Elveția.”

Elvețienii au mai votat în 2009 interzicerea construirii de minarete, adică turnuri ale moscheilor.

Sursă: Evangelical Focus via alfaomega.tv

Citește și:  Israelul şi Kosovo vor stabili luni relaţii diplomatice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close