Europa

Elveția renunță la neutralitatea și impune sancțiuni împotriva Rusiei

Asculta informatia

Elveția își anulează neutralitatea și impune sancțiuni împotriva Rusiei din cauza acțiunii militare rusești în Ucraina. De asemenea, țara închide spațiul aerian pentru avioanele rusești.

Anunțul a fost făcut de Andre Simonazzi de la Consiliul Federal Elvețian.

La 28 februarie, Consiliul federal elvețian a organizat o reuniune de urgență din cauza situației din Ucraina. În timpul reuniunii s-a decis impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

Elveția renunță la neutralitatea și impune sancțiuni împotriva Rusiei

“Atacul militar al Rusiei asupra unei țări europene suverane este o încălcare foarte gravă a dreptului internațional. Prin urmare, Consiliul Federal modifică practica anterioară a Elveției în materie de sancțiuni. Aceste decizii au luat în considerare aspecte ale politicii de neutralitate și de pace. Elveția va analiza fiecare pachet ulterior de sancțiuni UE de la caz la caz”, scrie Simonazzi.

În plus, Elveția își va închide spațiul aerian pentru avioanele rusești și va oferi, de asemenea, ajutor umanitar refugiaților ucraineni.

Reamintim că țările UE impun sancțiuni financiare dure împotriva Rusiei: închiderea sistemului SWIFT și înghețarea activelor Băncii Centrale.

Citește și:  Evreii din Lituania îl acuză pe Putin de FALSIFICAREA istoriei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 39

Close