Europa

ELVETIA: O persoana din trei a avut COVID-19, potrivit studiilor serologice

Deşi datele oficiale indică aproximativ 643.000 de cazuri de COVID-19 în Elveţia de la începutul pandemiei, studiile serologice efectuate în această ţară estimează că în realitate mai mult de 2,8 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în 2020 şi 2021, aşadar circa o treime din populaţia de aproximativ 8,6 milioane de locuitori, relatează agenţia EFE via agerpres.ro

Reprezentanţi ai Oficiului Federal de Sănătate Publică au confirmat duminică la postul de televiziune RTS aceste cifre, publicate iniţial de cotidianul local NZZ, afirmând că estimarea din noiembrie 2020 indica o infectare a circa 20% din populaţia Elveţiei, diferenţa până la estimarea actuală realizându-se în ultimele şase luni.

La fel ca în orice altă ţară, majoritatea celor infectaţi au contractat virusul fără să ştie, având numai simptome uşoare sau fiind asimptomatici, astfel că nu se regăsesc în statisticile oficiale cu cazurile de COVID-19.

Până în prezent în Elveţia au fost administrate puţin peste două milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Autorităţile elveţiene încă nu au luat o decizie cu privire la crearea unui certificat de vaccinare care să faciliteze accesul în unele locuri sau evenimente publice, certificat a cărui implementare a fost evocată anterior să înceapă din luna iunie.

Citește și:  Trump critică noile măsuri de izolare ‘draconice’ luate în Europa pentru limitarea răspândirii coronavirusului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close