Europa

Elveţia înlesneşte transportul migranţilor spre Germania şi Franţa

Asculta informatia

Autorităţile elveţiene continuă să înlesnească transportul unor grupuri de migranţi care intră în Elveţia dinspre Austria şi merg către oraşul elveţian Basel pentru a trece de acolo graniţa în Germania sau Franţa, scrie duminică ziarul elveţian NZZ, citat de agenţia DPA, potrivit agerpres

”Permitem formal călătoriile mai departe”, a recunoscut un poliţist elveţian, citat de ziarul menţionat, în care o purtătoare de cuvânt a opoziţiei conservatoare germane, Andrea Lindholz, a criticat acest comportament al autorităţilor elveţiene.

”Dacă aceste relatări sunt adevărate, înseamnă că Elveţia urmează pur şi simplu o politică de facilitare a deplasării” migranţilor, remarcă Andrea Lindholz, care mai spune că egoismul naţional este dăunător spaţiului Schengen de liberă circulaţie în Europa, din care face parte şi Elveţia, deşi nu este membră a UE.

Un reportaj al publicaţiei Rundschau a dezvăluit la începutul lunii octombrie că societatea naţională de căi ferate a Elveţiei, SBB, efectuează curse speciale pentru migranţii care intră în această ţară dinspre Austria, pe care îi preia din oraşul de frontieră Buchs şi îi transportă către Basel.

Potrivit lui Andrea Lindholz, în acest fel căile ferate elveţiene facilitează intrările ilegale în Germania. ”Elveţia trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile ca membră a spaţiului Schengen şi să acţioneze împotriva migranţilor ilegali”, indică deputata germană.

Citește și:  Grecia anunţă că forţele de la frontieră sunt în alertă pentru evitarea repetării crizei migranţilor din 2015
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close