Europa

Elveţia dezgheață activele ruseşti

Asculta informatia

Elveţia a început să deblocheze active ruseşti, după ce valoarea lor a scăzut la 6,3 miliarde de franci elvețieni, transmite Reuters.

Scăderea vine după ce, de la începutul lunii aprilie, guvernul elvețian a eliberat active de aproximativ 3,4 miliarde de franci, care erau blocate provizoriu, și a înghețat altele în valoare de 2,2 miliarde de franci.

Presiuni asupra Elveției

Deblocarea unor active rusești intervine în ciuda faptului că a crescut presiunea asupra Elveției pentru a identifica și îngheța mai rapid bunurile sutelor de cetățeni ruși, în condițiile în care această țară este o destinație populară pentru elita rusă și un loc de păstrare a averilor oligarhilor.

A scăzut valoarea activelor rusești înghețate

Oficialul care supraveghează sancțiunile Elveției spune însă că nu se pot îngheța fondurile, dacă nu sunt suficiente motive.

Comitetul Helsinki, o comisie independentă finanțată de guvernul american, care analizează problemele de securitate, cooperare și drepturile omului în Europa, a numit Elveția un important „facilitator” al dictatorului rus Vladimir Putin și al acoliților săi, date fiind legile elvețiene privind secretul bancar care favorizează ascunderea și protejarea veniturilor provenite din infracțiuni.

Citește și:  Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise in Grecia și Turcia din cauza furtunilor de zăpadă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 58

Close