TEHNOLOGIE

Elon Musk ofera 44 miliarde de dolari pentru cumpararea platformei Twitter

Asculta informatia

Consiliul de administrație al Twitter a fost de acord cu oferta de 44 de miliarde de dolari (34,5 miliarde de lire sterline) din partea miliardarului Elon Musk, informează mediafax.

Musk, care a făcut oferta șocantă în urmă cu mai puțin de două săptămâni, a declarat că Twitter are un „potențial extraordinar” pe care îl va debloca.

De asemenea, el a cerut o serie de schimbări, de la relaxarea restricțiilor privind conținutul său la eradicarea conturilor false.

Compania a respins inițial oferta lui Musk, dar acum va cere acționarilor să voteze pentru aprobarea tranzacției, scrie BBC.

Potrivit revistei Forbes, Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în principal acționariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce.

El conduce, de asemenea, firma aerospațială SpaceX.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a afirmat Musk într-o declarație în care a anunțat tranzacția.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii”, a adăugat el.

Citește și:  Google şi Twitter, AMENDATE în Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close