Sanatate

Elon Musk: “Obligativitatea vaccinării este o ‘eroziune a libertății’

Asculta informatia

După ce a minimizat coronavirusul și și-a exprimat scepticismul cu privire la vaccinuri, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a spus că el și copiii săi eligibili au primit vaccinul anti-COVID-19, relatează Insider.

„Știința este fără echivoc”, a spus Musk într-un interviu pentru ‘Time’, publicat luni, alături de desemnarea lui ca Persoana anului 2021 al revistei.

Totuși, el nu crede că guvernul ar trebui să aplice mandatele de obligativitate privind vaccinurile. Cei nevaccinati „își asumă un risc, dar oamenii fac lucruri riscante tot timpul”, a spus el. „Cred că trebuie să fim atenți la erodarea libertății în America”.

Administrația Biden a impus obligativitatea de vaccinare companiilor americane cu peste 100 de angajați, dar regula a fost blocată de instanțe. În New York, angajații companiilor private trebuie să fi primit cel puțin o injecție până la sfârșitul lunii decembrie.

Astfel de măsuri au primit o respingere vocală, în special din partea populației nevaccinate, dar sondajele arată că majoritatea americanilor susțin cerințele.

Musk a spus clar înainte că nu este un fan ca marele guvern să impună restricții oamenilor și întreprinderilor în numele combaterii pandemiei. Când California a forțat întreprinderile neesențiale să se închidă, Musk s-a luptat public cu oficialii și în cele din urmă a redeschis fabrica Tesla din California, sfidând regulile lor.

În aprilie 2020, un Musk exasperat a criticat măsurile de izolare ca fiind „fasciste” și „încalcă libertățile oamenilor în moduri oribile și greșite, oameni care au venit în America sau au construit această țară”.

El și-a exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la vaccinul împotriva coronavirusului și a distribuit conținut anti-vaccin online. Într-un interviu din septembrie 2020 pentru The New York Times, Musk a spus că el și familia sa nu intenționau să se vaccineze atunci când acesta va fi disponibil. În aprilie, el a postat pe Twitter și a șters rapid un desen animat editat care îl înfățișa pe Bill Gates drept creierul din spatele pandemiei și lansării vaccinurilor.

Citește și:  OMS: Tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte

De mai bine de un an, teoreticienii conspirației au promovat ideea că Gates a planificat pandemia și vaccinul pentru a implanta microcipuri în oameni.

După ce s-a îndoit de vaccin, Musk și-a clarificat punctul de vedere într-un tweet din aprilie: „Pentru a fi clar, susțin vaccinurile în general și vaccinurile Covid în special. Știința este fără echivoc”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 59

Close