Canada

Elev al unei școli catolice din Canada arestat pentru că a spus că există doar două genuri.

În numele diversității, o școală catolică din Renfrew, Canada, a exmatriculat un elev, iar poliția l-a arestat pentru că a spus că există doar două genuri, conform TorontoSun.

Josh Alexander a fost exmatriculat în noiembrie anul trecut din cauza comentariilor făcute despre gen în clasă și i s-a spus că nu se poate întoarce la clasă până când nu își retrage afirmațiile.

Luni, Alexander s-a întors la cursuri și a fost întâmpinat de directorul adjunct și de doi polițiști care l-au arestat pentru că încerca să intre în școală, scrie r3media.

Acesta este elevul Liceului Catolic St. Joseph’s și a declarat pentru National Post că a făcut afirmațiile în timpul unei discuții despre gen din casă.

„Era vorba despre studenți care foloseau toaletele pentru femei, disforia de gen și alăptarea bărbaților. Toată lumea își împărtășea părerile despre asta, participa orice student care dorea, inclusiv profesorul”, a spus Alexander.

„Am spus că sunt doar două sexe și că te-ai născut fie bărbat, fie femeie, iar asta mi-a cauzat probleme. Și apoi am spus că genul nu depășește biologia”, a completat el.

Un avocat care îl reprezintă pe Alexander a spus că școala nu-l va lăsa să meargă din nou la cursuri până când nu acceptă „să nu folosească fostul nume” al vreunui student transsexual. Acesta a fost de acord să se autoexcludă de la cursurile de după-amiază, deoarece acele cursuri sunt frecventate de doi elevi transgender care dezaprobă credințele religioase ale lui Josh.

Ceea ce este interesant cu elevii trans care dezaprobă credințele religioase ale lui Alexander e faptul că că merg la o școală catolică, sau cel puțin una care se numește școală catolică, spune avocatul.

Citește și:  Discuțiile despre identitatea de gen, interzise în școli. Iohannis și-a pus semnătura pe lege

„Acest incident arată încotro a apucat-o sistemul școlar catolic din Ontario, finanțat din fonduri publice. Nu este nimic catolic în asta, ei aderă la aceeași evanghelie seculară ca toate celelalte instituții publice ale noastre și este dincolo de salvare.

Spun asta ca cineva care a absolvit sistemul catolic, ai cărui copii au urmat cu toții școli catolice și care apreciază educația distinctă pe care am primit-o atât eu, cât și copiii mei. Acea educație distinctă nu mai este distinctă atunci când, în numele diversității, persoana care aderă la învățătura catolică este cea care este exclusă.

Oricine se uită la prezența lui Alexander în rețelele sociale va vedea că este un activist politic. Este pro-life și preferă o șapcă roșie pe care scrie „Salvați Canada”. El a fost chiar fotografiat la proteste împotriva guvernului Trudeau de pe Dealul Parlamentului.

Toate acestea îi vor face pe critici să spună că Alexandrer nu merită nicio simpatie, că a primit ceea ce merită. Aici ne aflăm în discursul politic din Canada.

Acestui tânăr i se refuză o educație pentru că are o viziune diferită de cei de la putere.

Administrația școlii îl transformă pe acest tânăr într-un martir, arătând totodată că au abandonat cu mult timp în urmă credințele catolice pe care spun că le susțin ca școală.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close