AfricaOrientul mijlociu

Egiptul redeschide punctul de trecere a frontierei cu Fâşia Gaza

Asculta informatia

Egiptul a anunţat că va redeschide marţi punctul de trecere a frontierei de la Rafah cu Fâşia Gaza până la o nouă notificare, ca un gest de bunăvoinţă pentru a încuraja dialogul naţional palestinian, informează DPA, si agerpres.

Liderii facţiunilor palestiniene au început luni un dialog intranaţional de două zile la Cairo pentru a discuta chestiuni politice şi tehnice legate de viitoarele alegeri generale din Palestina.

Walid al-Awad, membru al Biroului Politic al Partidului Poporului palestinian, a declarat reporterilor că Egiptul a decis să redeschidă trecerea de la Rafah până la o nouă notificare.

„Este un semn pozitiv mulţumită Egiptului”, a spus al-Awad, adăugând că „odată ce diviziunea internă se încheie, efectele sale vor dispărea”.

Al-Awad a adăugat că redeschiderea singurului punct de trecere cheie către lumea exterioară „este un semn pozitiv care este rezultatul dialogului naţional în curs şi un pas ce încurajează părţile să meargă mai departe pentru a pune capăt diviziunii interne”.

Citește și:  Egiptul trimite forțe în Siria pentru regimul Assad
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 26 =

Close