AfricaOrientul mijlociu

EGIPT: 77 de presupuşi militanţi islamişti au fost eliminaţi

Armata egipteană a anunţat duminica aceasta că mai mult 70 de presupuşi militanţi islamişti au fost ucişi în ultimele săptămâni în operaţiuni militare în nordul Peninsulei Sinai, confruntată cu o insurecţie locală afiliată grupării Stat Islamic (SI), notează AFP, informează agerpres.

Un comunicat dat publicităţii pe pagina oficială a forţelor armate a precizat că operaţiunile vizând presupuse „focare teroriste” şi „elemente takfiri” au condus la „moartea a 73 de takfiri în nordul Sinaiului” între 22 iulie şi 30 august.

Alţi patru „takfiri” au fost, de asemenea, eliminaţi, a adăugat comunicatul fără să precizeze locul morţii lor.

Termenul „takfiri” este utilizat de responsabilii forţelor de securitate egiptene pentru a desemna militanţi islamişti extremişti.

În cursul acestor confruntări, „trei ofiţeri şi patru soldaţi şi-au pierdut viaţa ori au fost răniţi”, a mai indicat armata fără să ofere detalii.

Forţele de securitate egiptene luptă împotriva unei insurecţii armate care s-a intensificat în nord-estul Peninsulei Sinai şi care este afiliată local grupării Stat Islamic.

În februarie 2018, autorităţile au lansat o operaţiune de anvergură împotriva militanţilor islamişti, axată asupra nordului peninsulei.

De atunci, circa 930 de presupuşi militanţi islamişti au fost ucişi în Sinai, precum şi zeci de membri ai forţelor de securitate, potrivit statisticilor prezentate de armată.

Citește și:  După exploziile din capitala libaneză, Egiptul anunţă transferarea unor produse periculoase în locuri sigure
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close