EuropaOrientul mijlociu

EAU vor trimite în Grecia avioane de vânătoare F16 pentru a participa la un exerciţiu militar comun

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor trimite în Grecia avioane de vânătoare F16 pentru a participa la un exerciţiu militar de antrenament împreună cu aviaţia greacă, ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare, informează vineri AFP, citând o sursă militară elenă, potrivit agerpres.

Aparatele de zbor din EAU vor fi trimise la o bază din insula Creta, a precizat pentru France Presse sursa citată sub acoperirea anonimatului.

Acest exerciţiu se înscrie „în cadrul cooperării ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe din cele două ţări”, a afirmat sursa, care nu a furnizat mai multe detalii.

Cele două ţări cooperează strâns în materie economică.

Ministrul grec de externe Nikos Dendias a precizat vineri pe Twitter că s-a întreţinut la telefon cu omologul său din EAU, şeicul Abdallah bin Zayed Al Nahyan, privind cooperarea bilaterală, chestiuni regionale şi situaţia din Mediterana de Est.

Tensiunea în Mediterana de Est s-a agravat din nou în ultimele săptămâni, după o campanie de prospectare a zăcămintelor de gaze efectuată de Turcia în zone maritime de exploatare pe care şi le dispută cu Grecia, notează AFP.

Citește și:  Legiştii greci fac autopsia femeii care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close