Europa

Ea este Roxana, românca ucisă de rechin în Egipt. Era în concediu, la Hurghada

Asculta informatia

Românca ucisă zilele trecute de un rechin în Egipt este o angajată din cadrul Administrației Județene a Finanțelor din Suceava. 

Românca omorâtă zilele trecute de un rechin în timp ce se afla în concediu în Egipt era din Suceava. Este vorba o angajată a Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava, Roxana Donisan, relatează svnews.ro.  Aceasta se afla în concediu în stațiunea egipteană Hurghada. Atacul rechinului a avut loc pe aceeași plajă de la Marea Roșie unde a fost atacată și cealaltă femeie care a murit, o austriacă în vârstă de 68 de ani.

MAE a confirmat decesul turistei românce

 

MAE a precizat, într-un comunicat de presă, că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acestuia.

“Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a confirmat MAE.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România.

Citește și:  Egiptul redeschide punctul de trecere a frontierei cu Fâşia Gaza

“MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a menţionat sursa citată.

Atenție sporită în Egipt

Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare.

Două surse au declarat pentru agenţia de presă Reuters că trupul unei turiste românce de circa 40-50 de ani a fost descoperit la câteva ore după ce un atac asemănător a ucis o austriacă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la circa 600 de metri distanţă unul de celălalt, în Golful Sahl Hashleesh, potrivit surselor citate.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 30

Close