IsraelOrientul mijlociu

Drona interceptată la frontiera Israelului cu Iordania a fost trimisă de Iran

Asculta informatia

Drona interceptată de armata israeliană la frontiera cu Iordania a fost trimisă de Iran, în contextul conflictului militar dintre Israel şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza, afirmă premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com, informează mediafax.

Benjamin Netanyahu a prezentat joi, la întâlnirea cu Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, fragmente ale dronei doborâte marţi în zona Beit Shean, în nordul Israelului.

„Incidentul este o dovadă în plus că Iranul le furnizează echipamente organizaţiilor teroriste”, a afirmat Benjamin Netanyahu.

„În timp ce noi eram în mijlocul luptelor, acum câteva zile, Iranul a trimis spre Israel un aparat de zbor fără pilot, din Irak sau din Siria. Forţe iraniene au trimis o dronă cu armament, interceptată de armata noastră la frontiera Israelului cu Iordania. Cred că acest lucru spune totul despre adevăratul lider al terorismului în Orientul Mijlociu şi în lume, care este Iranul”, a acuzat Benjamin Netanyahu.

„Iranul nu susţine doar organizaţia Jihadul Islamic în Fâşia Gaza, ci oferă armament şi organizaţiilor Hamas şi Hezbollah”, a insistat Benjamin Netanyahu.

Armata israeliană a doborât, marţi, o dronă care a pătruns în spaţiul aerian al Israelului pe la frontiera cu Iordania. Drona se apropia de zona Beit Shean, situată în nordul Israelului.

Incidentul s-a produs în contextul confruntărilor militare dintre armata israeliană şi grupurile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza.

Citește și:  Iranul face progrese în cercetarea pentru producerea uraniului metalic
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close