Bulgaria

Bulgaria va permite românilor să intre fără nici o restricție în țară: nu mai e nevoie de test sau vaccin

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, românii vor putea intra în Bulgaria doar cu pașaportul sau cartea de identitate, fără alte documente.

Potrivit MAE, noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie 2021.

Potrivit informațiilor publicate de autoritățile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de proveniență pe mai multe zone (verde, portocalie, roșie), în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă și România.

„Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport)”, a transmis MAE.

Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zone, respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904 sau pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).

Citește și:  Certificatul de vindecare, valabil 365 de zile in BULGARIA

Articole similare

Leave a Reply

Close