Romania

Dr. Monica Pop se opune certificatelor de vaccinare! Ce se ascunde în spatele acestor acte

Asculta informatia

Certificatele de vaccinare au fost implementate de autorităţile europene pentru a face diferenţa între persoanele imunizate şi cele neimunizate, cu scopul, de asemenea, de a facilita accesul celor care le deţin la evenimentele publice sau de a permite libera circulaţie.

Dr. Monica Pop surprinde însă. Ea susţine că aceste certificate de vaccinare ar fi inutile. „Nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate. Despre asta este vorba!”, a spus medicul.

Monica Pop a enumerat motivele inutilităţii

Medicul consideră că implementarea certificatelor de vaccinare reprezintă o discriminare la adresa persoanelor nevaccinate.

Nu mi se pare normal absolut deloc ce se întâmplă. Să fie foarte clar. Orice om care se vaccinează, poate face boala. Ştie toată lumea asta, sau cine nu ştie, trebuie să afle: poate face boala.

Deci, nu înţeleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala şi o şi transmite.

Şi atunci, la ce foloseşte acest certificat de vaccinare, că nu am înţeles. Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala.

Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal.

Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plăteşte asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.

Citește și:  Ce conține Contractul Educațional? De ce nu trebuie semnat!

Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba”, a spus dr. Monica Pop la postul Antena 3.

România va semna un acord cu Ungaria

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță că în câteva zile va fi semnat acordul dintre România și Ungaria, în privința recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare românești și maghiare.

„Şi eu am vorbit cu premierul Florin Cîţu despre acest acord, dar a făcut-o şi ministrul de externe Bogdan Aurescu. Prim-ministrul a dat dovadă de deschidere în această privinţă”, a afirmat Kelemen, citat de Krónika.

SURSA: national.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 88 =

Close