Africa

Două trenuri de călători S-AU CIOCNIT! Sunt zeci de morţi şi răniţi!

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise şi 66 rănite, vineri la prânz, în urma coliziunii a două trenuri de călători în oraşul Sohag din sudul Egiptului, a anunţat Ministerul Sănătăţii egiptean, potrivit AFP şi Reuters, transmite şi agerpres.

Imagini transmise de presa locală arată vagoane de tren deraiate deasupra unui canal cu apă. ”Trenurile s-au ciocnit în timp ce rulau cu viteză nu foarte mare, ceea ce a condus la distrugerea a două vagoane şi la răsturnarea unui al treilea”, declară o sursă de securitate.

Potrivit autorităţii feroviare egiptene, o persoană ar fi declanşat frâna de urgenţă, provocând astfel oprirea primului tren, iar cel de-al doilea l-a lovit din spate.

Egiptul are una dintre cele mai vechi şi mai extinse reţele feroviare în regiune, iar accidentele soldate cu victime sunt frecvente.

În februarie 2019, o locomotivă care nu era manevrată de un mecanic a pătruns într-o platformă a staţiei de tren din Cairo, provocând un incendiu care a ucis 31 de persoane. Accidentul feroviar cel mai mortal a avut loc în 2002, când peste 360 de oameni au murit după ce un tren a luat foc.

Citește și:  Egiptul trimite forțe în Siria pentru regimul Assad
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close