Franta

Două tinere, agresate în estul Franţei pentru că una purta o fustă ‘prea scurtă’

Un tânăr de 18 ani a fost plasat în custodia poliţiei din Mulhouse (estul Franţei), după ce a fost acuzat că a agresat două tinere pe motiv că una dintre ele purta o fustă „prea scurtă”, a informat joi o sursă din cadrul poliţiei, la câteva zile după un incident similar petrecut la Strasbourg, notează  agerpres.    

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în timp ce cele două prietene, în vârstă de 18 ani, aşteptau tramvaiul într-o staţie din centrul oraşului Mulhouse, potrivit aceleiaşi surse.

Conform primelor date ale anchetei, bărbatul a întrebat-o iniţial pe tânăra care purta fustă: „nu vrei să te îmbraci mai scurt?”. El a ridicat apoi tonul şi a plesnit-o şi împins-o pe tânără, care a căzut la pământ.

Ulterior, el apucat-o de gât pe prietena acesteia, care a încercat să intervină.

Un martor ocular a sesizat poliţia, care l-a arestat rapid pe presupusul agresor. Niciodată condamnat până acum, dar cunoscut poliţiei, bărbatul a fost arestat, potrivit sursei citate.

În primele sale declaraţii, bărbatul, care se afla încă în custodia poliţiei joi, a povestit că i-a făcut o remarcă tinerei, care, potrivit declaraţiei sale, este „o cunoştinţă”, iar aceasta din urmă l-ar fi insultat şi plesnit.

Tânăra a susţinut însă că nu-l cunoaşte pe agresor şi a depus plângere împotriva acestuia.

Această agresiune intervine la câteva zile după cea a unei studente din Strasbourg, care susţine a fost agresată vineri în capitala Alsaciei de trei bărbaţi deoarece purta fustă.

Incidentul a stârnit indignare şi „condamnarea absolută” din partea guvernului.

Citește și:  Guvernul francez suferă prima înfrângere în noua legislatură; opoziţia elimină posibilitatea reintroducerii paşaportului sanitar
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close