Germania

Două din trei încercări de a-i deporta pe solicitanţii de azil din Germania eşuează

Asculta informatia

Circa două din trei încercări de a-i deporta pe solicitanţii de azil din Germania eşuează, potrivit statisticilor guvernamentale, iar motivele variază de la anularea zborurilor şi până la eşecul de a localiza persoanele în ziua plecării, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.

Ţări din Uniunea Europeană încearcă să crească ratele de deportare ca modalitate de a trata chestiunea migraţiei ilegale. Ani la rând, eforturile de a face acest lucru au avut puţin succes.

Potrivit guvernului german, 12.945 de deportări au fost efectuate anul trecut. Totuşi, alte 23.337 de deportări nu au putut fi puse în aplicare.

Informaţia a fost oferită ca răspuns la o întrebare adresată de facţiunea conservatoare din parlamentul german, văzută de

„”Germania se află în mijlocul celei mai grave crize a migraţiei din 2016” şi până acum, a declarat purtătorul de cuvânt conservator Alexander Throm ziarului Bild am Sonntag, adăugând că politica de repatriere trebuie să fie o prioritate.

Throm a acuzat coaliţia de guvernare a cancelarului Olaf Scholz că nu a implementat niciuna dintre „ofensivele de repatriere” planificate.

La 31 decembrie 2022, în Registrul central al cetăţenilor străini din Germania erau înregistraţi în total 304.308 de persoane care se aflau sub incidenţa unui ordin de a părăsi ţara, însă în cazul a 248.145 dintre ei decizia de deportare a fost suspendată temporar.

Citește și:  Femeilor ucrainene de la centrul pentru refugiați Galaxen din Olofström, Suedia, li s-a spus să nu se îmbrace provocator ca să nu provoace bărbații din alte culturi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 49 =

Close