Franta

Dominique Boutonnat a fost ARESTAT in urma unui SCANDAL SEXUAL

Asculta informatia

Dominique Boutonnat, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa şi cunoscut producător al unor filme de succes precum „Intouchables”, a fost arestat miercuri după ce a fost acuzat de fiul său vitreg de agresiune sexuală şi tentativă de viol, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Potrivit postul BFM TV, tânărul în vârstă de 22 de ani a precizat că faptele au avut loc vara trecută în timpul vacanţei, o acuzaţie pe care Boutonnat a dezminţit-o prin intermediul apropiaţilor săi în declaraţii acordate aceluiaşi canal de ştiri.

Denunţul a fost prezentat în octombrie, iar ancheta deschisă de Procuratura din Nanterre se află în mâinile poliţiei judiciare.

Dominique Boutonnat, în vârstă de 51 de ani, a preluat preşedinţia CNC în iulie 2019 şi, în calitate de producător şi administrator de fonduri – cum a precizat la acea vreme centrul – a contribuit la crearea şi dezvoltarea a aproape 250 de proiecte cinematografice şi audiovizuale în ţară.

Printre acestea se numără şi filmul „Intouchables”, regizat de Olivier Nakache şi Eric Toledano în 2011, „Le Passé” (2013), al regizorului iranian Asghar Farhadi, sau „L’Arnacoeur” (2010), de Pascal Chaumeil, avându-i ca protagonişti pe Vanessa Paradis şi Romain Duris.

Acest denunţ de agresiune sexuală şi tentativă de viol se adaugă unei lungi liste de acuzaţii făcute publice în ultimele săptămâni în Franţa, multe dintre acestea fiind dezvăluite prin intermediul reţelelor de socializare.

Printre cei acuzaţi se numără şi cunoscutul politolog francez Olivier Duhamel, denunţat pentru abuzuri de fiul său vitreg, Antoine Kouchner. Cazul său a provocat marţi demisia directorului Institutului de Studii Politice (Sciences Po), Frédéric Mion, căruia i s-a reproşat faptul că nu a acţionat, deşi era la curent cu acuzaţiile împotriva lui Duhamel, profesor la acest prestigios centru.

Citește și:  PARIS: Incendiu la un centru de migranţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 21 =

Close