Romania

Doliu în lumea medicală din Timișoara: A murit medicul Ovidiu Burlacu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi din Timișoara

Asculta informatia

Lumea medicala din Timișoara este mai săracă. Doctorul Ovidiu Burlacu a plecat dintre noi, fulgerător. Unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracica ne-a părăsit. Medicul care a salvat viețile a mii și mii de pacienți a condus Secția de Chirurgie Toracica a Spitalului Municipal Timișoara.

„Exemplu pentru sute de medici rezidenți”

„A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna că fiind un membru al familiei spitalului nostru. Suntem alături de colegii de la Spitalul Municipal și de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, este mesajul postat duminică de colectivul de la Spitalul Victor Babeș.

„Un prieten extraordinar, un medic de excepție”

„Un prieten extraordinar, un medic de excepție, un om deosebit! Dr. Ovidiu Burlacu, șeful secției de Chirurgie toracică, a fost un reper în spitalul nostru, în lumea chirurgiei toracice și nu în ultimul rând a medicinei românești! Rămas bun, Ovidiu! Dumnezeu să te odihnească!”, a transmis, la rândul său, duminică seara medicul Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal.

În vârstă de 56 de ani, Ovidiu Burlacu s-a născut la Timișoara. După absolvirea Liceului teoretic „Grigore Moisil”, a urmat cursurile UMF „Victor Babeş” Timişoara, Facultatea de Medicină Generală. A fost medic primar chirurg în specialitatea chirurgie toracică generală, doctor în ştiinţe medicale.

Citește și:  Îngrosarea numarului de infectati si morti COVID-19 prin practici mizerabile.

A efectuat stagii de pregătire în clinici de prestigiu din Europa, printre care L`Hopital Municipal Ville de MulhouseAlsace, Franta și Allgemeines Krankenhaus (AKH), Viena. A fost autor si coautor la peste 100 de lucrări de specialitate in extenso sau rezumat, publicate in reviste de specialitate sau suplimente ale acestora.

Vasta sa experiență a împărtășit-o și studenților mediciniști, din postura de cadru didactic la UMF „Victor Babeș” Timișoara.

Din 1995, a efectuat mii de  intervenții chirurgicale si proceduri diagnostice miniinvazive. Un profesionist desăvârșit, a cărui dispariție i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − 92 =

Close