Franta

Doi tineri radicalizaţi, suspectaţi că plănuiau acţiuni violente în Franţa, au fost arestați

Asculta informatia

Doi tineri radicalizaţi, suspectaţi că plănuiau acţiuni violente în Franţa, au fost arestaţi săptămâna aceasta în cadrul a două anchete separate şi prezentaţi sâmbătă unui judecător antiterorist în vederea unei eventuale inculpări, transmite AFP citând surse concordante, potrivit agerpres.

Potrivit unei surse judiciare, un minor de 17 ani a fost arestat miercuri de către Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI) din regiunea Paris şi plasat în custodia poliţiei. Acest adolescent îşi menţionase, în mesaje prin Telegram, intenţia de a ataca militari, a spus, la rândul său, o sursă familiarizată cu subiectul.

Un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, a fost arestat tot miercuri de DGSI, dar la Marsilia (sud). Arestarea sa a urmat unei percheziţii la domiciliu în timpul căreia au fost găsite documente de propagandă teroristă. Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest tânăr franco-algerian a avut iniţial în plan să meargă în zona irakiano-siriană, dar ar fi renunţat, planificând să comită acţiuni violente pe teritoriul francez.

Citește și:  Emanuel Macron condamnă atacurile asupra Israelului şi lansează un apel la calm
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Close