Rusia

Medinski: Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut conversaţii ample în cursul zilei de vineri

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut conversaţii ample în cursul zilei de vineri, a anunţat unul dintre reprezentanţii Moscovei, Vladimir Medinski, fără însă a oferi detalii, informează mediafax.

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei poartă negocieri aproape zilnic, prin videoconferinţă, în eforturile de ajungere la un armistiţiu general şi de pregătire a condiţiilor pentru un eventual tratat de pace.

„Astăzi, au avut loc mai multe conversaţii ample”, a declarat vineri Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse, citat de postul de televiziune Sky News.

În urmă cu câteva zile, Preşedinţia Rusiei a anunţat că a transmis Ucrainei o propunere scrisă despre condiţiile pentru pace.

În schimb, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a sugerat vineri, potrivit agenţiei Interfax, că negocierile ar stagna, iar preşedintele Vladimir Putin a acuzat Kievul de „inconsecvenţă” în negocieri.

Citește și:  Virusul s-a „scurs” accidental din laboratorul SUA? Kremlinul vine cu noi acuzaţii privind originea Covid-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close