Orientul mijlociu

Doi civili israelieni, împușcați mortal într-un atac terorist în nordul Cisiordaniei

Asculta informatia

Doi civili israelieni au fost împușcați mortal duminică într-un atac terorist în orașul Huwara din nordul Cisiordaniei, au anunțat armata și medicii, informează mediafax.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că un atacator palestinian a deschis focul asupra unei mașini deținute de israelieni pe autostrada Route 60, înainte de a fugi de la fața locului.

Imagini de la atacul din Huwara au arătat mașina victimelor ciuruită de gloanțe, relatează Times of Israel.

Medicii de pe ambulanță au declarat inițial că au tratat doi bărbați de 20 de ani grav răniți și i-au transportat cu elicopterul la un spital. Cu toate acestea, ulterior s-a anunțat că cei doi au murit.

Victimele au fost identificate ca fiind rezidenți ai așezării Har Bracha, aflată în apropiere.

Forțele de apărare israeliene au declarat că îi caută pe atacatori, închizând mai multe drumuri din zonă.

Huwara a fost mult timp un „punct fierbinte” în Cisiordania, deoarece este aproape singurul oraș palestinian prin care israelienii călătoresc în mod regulat pentru a ajunge la coloniile din nordul Cisiordaniei.

În ultimele luni, atacatorii palestinieni au vizat în mod repetat posturile militare, trupele care operează de-a lungul barierei de securitate din Cisiordania, așezările israeliene și civilii de pe drumuri.

Tensiunile dintre Israel și palestinieni au fost intense în ultimul an, FDI efectuând aproape în fiecare noapte raiduri în Cisiordania, pe fondul unei serii de atacuri teroriste palestiniene mortale.

O serie de atacuri teroriste palestiniene în Ierusalim în ultimele săptămâni s-au soldat cu 11 morți și mai mulți răniți grav. Peste 60 de palestinieni au fost uciși de la începutul anului, majoritatea în timp ce comiteau atacuri sau în timpul confruntărilor cu forțele de securitate, dar unii erau civili neimplicați, iar alții au fost uciși în circumstanțe care sunt în curs de investigare.

Citește și:  Israelul ameninţă cu un atac asupra Iranului dacă Acordul nuclear nu va fi îmbunătăţit

Atacul de duminică a avut loc în momentul în care oficialii israelieni și palestinieni s-au reunit în Iordania pentru o întâlnire în încercarea de a restabili calmul în Cisiordania și Fâșia Gaza, pe fondul unor violențe ucigașe.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 7

Close