Religie

Discriminarea religioasă la locul de muncă

Potrivit unui raport publicat recent de Observatorul Pluralismului Religios din Spania, un procent mare de cetățeni ce aparțin cultelor minoritare au suferit discriminare la locul de muncă din cauza credințelor lor religioase.

Fundația Pluralism și Conviețuire din Spania avertizează că până la 80,5% dintre respondenți au declarat că au fost martori ai unui anumit tip de discriminare. Discriminarea pe bază de credință religioasă este al doilea cel mai frecvent motiv, aproape 80%. Pe primul loc se află discriminarea pe criterii de origine etnică sau rasială. Pe locul trei se află discriminarea pe bază de naționalitate.

În ceea ce privește locul în care se produce discriminarea, strada este locul principal, urmată de mediile educaționale și locul de muncă.

Adventiștii, Martorii lui Iehova și musulmanii sunt grupurile religioase cele mai discriminate, în mod special pe stradă sau la locul de muncă. Evanghelicii și minoritatea evreiască nu au parte de atât de multă discriminare în societatea spaniolă.

SURSA

Citește și:  ONU: Islamul are nevoie de protecție specială. Creștinii măcelăriți de islamiști, nu
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close