EuropaReligie

Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT, așa cum sunt

Biserica” Catolică s-a opus până acum împotriva comunității LGBT, dar comentariile recente făcute de Papa Francis arată ca va accepta tot mai mulți enoriași LGBT potrivit ortodoxinfo.ro

În publicația America Magazine , Papa i-a spus lui Tenda di Gionata, un grup de aproximativ 40 de părinți ai copiilor LGBT, că „Dumnezeu iubește copiii voștri așa cum sunt” și „biserica iubește copiii tăi așa cum sunt pentru că sunt copii ai lui Dumnezeu”.

Cortul lui Jonathan, este un grup de sprijin pentru “creștinii” LGBT, familiile lor și pastori. A fost înființat pentru a oferi informații și pentru a susține comunitatea “creștină” LGBT, așa că obținerea unei audiențe cu Papa Francisc este un lucru mare.

Vicepreședintele grupului, Mara Grassi, a spus ulterior că i-a spus papei că „Ne considerăm norocoși pentru că a trebuit să schimbăm modul în care ne uităm la copiii noștri. Am găsit un nou mod de a privi care ne-a permis să vedem în ei frumusețea și dragostea lui Dumnezeu ”.

„Dorim să creăm un pod către biserică, astfel încât și biserica să își poată schimba modul de a-i privi pe copiii noștri, să nu-i mai excludă, și să-I accepte pe deplin”, a continuat ea.

„Biserica nu îi exclude pentru că îi iubește profund”, a răspuns el, potrivit lui Grassi.

Papa a mai făcut remarci similare [ În anul 2018 papa Francisc îndemna părinții copiilor LGBT să “îi înțeleagă și să le ofere posibilitate să se manifeste”] și acest ultim eveniment arată că este pregătit să își continue papalitatea ca unul dintre cei mai progresiști ​​papi din istorie.

Citește și:  „Nu suntem sclavi!” – Fermierii din Italia, Spania și Polonia se alătură protestelor din Olanda
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close