Discriminarea pe motiv de vaccinare amendată cu sume între 30.000 și 100.000 de lei! AUR a depus proiectul de lege – Europa News
Romania

Discriminarea pe motiv de vaccinare amendată cu sume între 30.000 și 100.000 de lei! AUR a depus proiectul de lege

Copreședintele AUR Claudiu Târziu a transmis recent pe propria pagină de socializare că Alianța pentru Unirea Românilor a depus la Biroul Permanent al Senatului un proiect care prevede pedepsirea celor care discriminează persoanele nevaccinate.

Discriminarea pe motiv de vaccinare, amendată cu sume între 30.000 de lei și 100.000 lei

Claudiu Târziu a scris astăzi, 26 mai, că AUR a depus la Biroul Permanent al Senatului „proiectul de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare”. Așadar, acesta explică ce prevede proiectul respectiv.

„Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, avînd drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care, în condițiile prezentei legi, reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”, este scris în proiect.

Egalitate de șanse

În continuare, acesta a punctat că scopul proiectului este egalitatea la șanse și a menționat alte două puncte importante ale proiectului:

• „Contravențiile prevăzute în această lege se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane, dacă fapta respectivă nu constituie infracțiune”;
• „Emiterea unui act cu caracter normativ care încalcă prevederile articolului 2 este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Citește și:  Israelienii care primesc a treia doză a vaccinului în străinătate nu sunt scutiți de carantină la întoarcerea în țară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close