Romania

DISCRIMINAREA CELOR NEVACCINATI: PSD se opune relaxării de la 1 iunie

Au tras semnalul de alarmă că românii ar fi discriminaţi!

Asculta informatia

Social-democraţii au anunţat vineri că cere revizuirea deciziei CNSU privind măsurile aplicabile de la 1 iunie pentru că discriminează cetăţenii.

Potrivit partidului, interzicerea participării persoanelor nevaccinate la evennimente cu un număr mare de participanţi „este o abordare neconstituţională şi anti-europeană”.

PSD somează Guvernul să revizuiască imediat decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care conține numeroase elemente de discriminare a unor largi categorii de cetățeni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Atâta timp cât în România nu există nicio lege adoptată de Parlament care să prevadă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, orice discriminare pe acest criteriu este ilegală și neconstituțională”, se arată în comunicatul PSD.

PSD se leagă de abordările adoptate la nivelul UE

Pe ce s bazează social-democraţii? Pe abordările adoptate la nivelul Uniunii Europene se asigură un tratament egal pentru persoanele care îndeplinesc cel puțin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, test negativ, imunizare prin boală.

De exemplu, cum se va intra la festivalurile UNTOLD și NEVERSEA? Edi Chereji, organizatorul lor, a declarat că speră că autoritățile vor reveni și vor da posibilitatea ca și cei care se testează sau care au trecut prin boală să participe la festivaluri, pentru că altfel ar fi o măsură discriminatorie.

Citește și:  Comisar-șef de poliție Florin Șinca: Refuz noua carte de identitate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 25

Close