Germania

Din ce în ce mai puţini germani au încredere în UE

Asculta informatia

Reputaţia Uniunii Europene a avut de suferit în ultimii ani în rândul germanilor, care păstrează însă un nivel ridicat de aprobare faţă de blocul comunitar, relevă un sondaj recent, preluat miercuri de dpa, potrivit agerpres.

Conform sondajului, 34,6% dintre germani, adică de două ori mai mulţi decât în urmă cu doi ani, au declarat că ţara lor şi-ar putea atinge mai bine obiectivele politice fără Uniunea Europeană.

Autorii sondajului pun această dezamăgire în creştere şi pe seama ritmului lent al procurării de vaccinuri împotriva COVID-19 de către UE.

Cu toate acestea, mai mult de două treimi dintre germani văd în apartenenţa la Uniune mai degrabă un avantaj decât un dezavantaj.

În termeni pur economici, beneficiile depăşesc costurile în opinia a peste jumătate dintre respondenţi.

Datele mai arată însă că o majoritate dintre germani consideră prea mare contribuţia ţării lor la bugetul Uniunii Europene.

Întrebaţi despre principalele priorităţi în politica europeană, majoritatea participanţilor au plasat pe primul loc o politică comună de azil.

Mulţi respondenţi au mai considerat importante întărirea statului de drept, existenţa unor standarde sociale minime şi politica de mediu. În schimb, crearea unei uniunii a sănătăţii sau a unei armate europene au fost considerate mai puţin relevante.

Ancheta a fost realizată online de institutul de sondare Civeye, pe un număr de 5.000 de persoane în mai 2021, pentru Fundaţia Heinrich Boell şi think-tank-ul Das Progressive Zentrum. 

Citește și:  Sub presiunea scandalurilor sexuale din Biserică, arhiepiscopul de Munchen îşi dă DEMISIA
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 81 =

Close