Deputatul Coarnă: ”Prioritatea mea este ca legea certificatului verde să pice în Parlament” – Europa News
Romania

Deputatul Coarnă: ”Prioritatea mea este ca legea certificatului verde să pice în Parlament”

Deputatul Dumitru Coarnă s-a arătat extrem de vehement în privința legii certificatului verde, afirmând că nu va vota niciodată împotriva intereselor oamenilor pe care îi reprezintă în Parlament. Nu există două Românii, una a vaccinaților și alta a nevaccinaților, și numai mințile bolnave ar putea accepta o astfel de segregare socială, a precizat acesta.

Afirmațiile premierului Nicolae Ciucă, referitoare la faptul că adoptarea certificatului verde este o prioritate, au stârnit reacții negative în rândul parlamentarilor. Deputatul Dumitru Coarnă ne spune că Nicolae Ciucă are o temă, probabil implementată din altă parte, și că nu crede că-i aparține.

”Eu am fost ales de oameni să-i reprezint, nu să votez împotriva intereselor lor, pentru că trebuie să țin cont clar de opinia alegătorilor mei. Niciodată nu o să votez împotriva interesului general. La mine prioritatea numărul unu în ceea ce privește certificatul verde este ca această lege să pice în Parlament. Noi nu avem nevoie de două Românii: o Românie a vaccinaților și o Românie a nevaccinaților. Asta poate exista numai în mintea unor oameni bolnavi. Eu chiar mă gândesc că trebuie revizuită acea reglementare pentru 1 Decembrie, pentru că este o sărbătoare națională a tuturor românilor, nu o sărbătoare a românilor vaccinați. Pentru mine nu există români vaccinați și români nevaccinați, pentru mine există români și atât. Sigur că pot fi români, Doamne ferește!, cu probleme medicale, cum am fost și eu, și români sănătoși, dar nu români vaccinați și nevaccinați. Asta este o temă de segregare socială pe care eu nu o accept, indiferent de cine spune, ce spune sau de unde primește comanda”, ne-a declarat deputatul Dumitru Coarnă.

Citește și:  15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale. 171 de ani de la nașterea poetului

Acesta a mai precizat că nu o să se situeze niciodată împotriva propriului popor și că cei mai mulți dintre colegii cu care a discutat i-au spus că o să voteze împotriva acestui certificat verde.

Crește rata de vaccinare, cresc și ratele de infectare și decese

Soluția este testarea și pentru vaccinați și pentru nevaccinați, izolarea celor bolnavi și tratamentul precoce, susține deputatul Dumitru Coarnă, deoarece bolnavi pot fi la fel de bine și vaccinații, și nevaccinații. ”Știu extrem de multe cazuri în care toți cei din familie erau vaccinați și au făcut forme grave de Covid. Dacă o luăm statistic o să observăm că, în momentul în care a crescut rata de vaccinare, au crescut și ratele infectărilor și a deceselor. Faceți comparație între 2020 și 2021”, a afirmat deputatul Dumitru Coarnă. Potrivit statisticilor oficiale, în 2020 s-au înregistrat în România 632.263 cazuri Covid și 15.767 de morți. În cele 11 luni din anul 2021, până la data de 25 noiembrie, au fost raportate 1.139.624 infectări și 40.062 decese, adică de două ori mai multe cazuri Covid și de aproape trei ori mai mulți morți.

Să nu lăsăm garda jos

Deputatul Dumitru Coarnă și-a manifestat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă în Australia și, mai nou, în Austria, considerând că nu trebuie să lăsăm garda jos pentru a nu ajunge în astfel de situații dictatoriale.

”Eu sunt pentru dreptul la opțiune. Vrea omul să se vaccineze, este în regulă, nu vrea, este la fel de în regulă. Au ajuns să pună garduri de sârmă în supermarketuri, o atitudine de tip fascist. Care era logica? Se oprea virusul în gard? Că virusul circulă, să fim serioși, dacă vrem să fim serioși cu noi. Dacă nu, punem garduri. În Australia deja e problemă mare, oamenii ăia trăiesc un calvar. Eu sper să învățăm și noi ceva și să nu lăsăm garda jos, ca să nu ajungem undeva în zona de dictatură gen Australia. Iar ce vor să facă acum în Austria ține de faptul că această țară este patria lui Hitler și nu trebuie să lăsăm acest curent să ajungă în România”, ne-a spus deputatul Dumitru Coarnă.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close