Romania

Demontarea unui FALS grosolan propagat de activiștii LGBT, luat drept „realitate” de către un deputat USR PLUS

„S-a dublat numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex în comparație cu 2016, când a fost lansată inițiativa de redefinire a familiei în Constituție”, a titrat g4media.

„Numărul românilor care susțin căsătoria cuplurilor LGBTI s-a dublat în doar 5 ani”, titrează și RFI.ro, site-ul radioului francez de stat care emite și-n România.

Ambele articole tratează rezultatele unui sondaj realizat la comanda asociației pro-homosexualitate „Accept”, mai precis interpretarea dată de ong-ul respectiv acelor rezultate.

itlurile vorbesc explicit despre susținerea căsătoriei între persoane de același sex, dar în textele articolelor nu regăsim această formulare.

„Din studiul realizat de Cult Market Research a reieșit că 43% dintre români au fost de acord că este nevoie de un mod de recunoaștere legală a parteneriatelor între aceste persoane”, scrie Andreea Pietroșel pentru Rfi.ro.

„În comparație cu 2016, când a fost lansată inițiativa de redefinire a familiei în Constituție, s-a dublat numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex. 43% dintre respondenți sunt de acord cu adoptarea unei forme de protecție legală pentru familiile de același sex în România”, notează și g4media.

Analizând sondajul, găsit undeva ascuns pe siteul Accept, vedem că realitatea este complet diferită. Conform rezultatelor, doar 26% dintre români sunt de acord cu legalizare căsătoriei civile între persoane de același sex.

De asemenea, 17% dintre aceștia sunt de acord cu afirmația conform căreia „Cuplurile formate din persoane de același sex au nevoie de protecție legală ca celelalte cupluri, dar să nu se numească căsătorie”.

Ce fac Asociația „Accept” și cele două organisme media? Adună pur și simplu procentele respondenților și le trec în contul celor care susțin „căsătoria între persoanele de același sex”. Este deontologic? Nu. Este doar o încercare a de a umfla artificial numărul celor ar susține căsătoria între persoane de același sex.

Citește și:  Klaus Iohannis a promulgat Legea 5G, care ar putea lăsa pe dinafară compania Huawei!

Manipularea este evidentă și din modul în care a fost pusă a doua întrebare. Respondenții nu sunt chestionați direct dacă susțin parteneriatul civil, inclusiv între persoane de același sex, ci dacă e nevoie de protecție legală a cuplurilor homosexuale în fața legii „ca celelalte cupluri”.

De ce? Pentru că instituția parteneriatului civil are o conotație negativă în România, iar pentru a evita cât mai multe răspunsuri neplăcute pentru comanditarul sondajului, oamenii au fost întrebați pe ocolite.

Este evident că majoritatea celor care susțin căsătoriile între persoane de același sex susțin și parteneriatul civil, deoarece, după cum a arătat istoria ultimilor ani, activiștii pro căsătorii homosexuale sunt unii și aceiași cu activiștii pro parteneriat civil. Eventual, se putea spune că dintre cei care susțin căsătoriile unisex, 17% s-ar mulțumi cu parteneriatul civil.

Vezi mai departe pe: https://r3media.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close