Europa

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei vor negocia în oraşul belarus Gomel

Asculta informatia

Rusia a anunţat duminica aceasta că delegaţia sa se îndreaptă către Gomel, oraş belarus situat în apropierea frontierei ucrainene, pentru a negocia o posibilă încetare a ostilităţilor cu Ucraina, care ar fi acceptat reuniunea, transmite EFE, potrivit agerpres.

Potrivit şefului delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, membrii delegaţiei ruse se deplasează de la Minsk la Gomel, şi acelaşi lucru îl face şi o delegaţie ucraineană de la Kiev.

„Întreaga noastră delegaţie pleacă acum către regiunea Gomel”, a declarat negociatorul rus, citat de TASS. „În aceste momente, se stabileşte ruta pentru a alege locul din regiunea Gomel unde să fie garantată cea mai mare securitate pentru partea ucraineană”, a declarat Medinski.

Potrivit agenţiei oficiale belaruse Belta, este prevăzut ca negocierile să se desfăşoare „în regiunea Gomel, la frontiera belaruso-ucraineană”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedinţii Belarusului şi Ucrainei, Aleksandr Lukaşenko şi Volodimir Zelenski, au discutat telefonic şi că, după aceea, Lukaşenko i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin să nu retragă delegaţia rusă care aştepta la Minsk.

„Lukaşenko l-a sunat pe Putin şi i-a cerut să nu-şi retragă delegaţia, dat fiind că a primit semnale dinspre partea ucraineană care şi-a exprimat disponibilitatea de a face deplasarea către regiunea Gomel pentru negocieri”, a declarat Peskov.

Citește și:  Cehia: Redeschiderea magazinelor şi restaurantelor incepand de joi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 69

Close