Marea Britanie

Deputatul britanic Imran Ahmad Khan, condamnat la închisoare pentru agresarea sexuală a unui adolescent

Fostul deputat britanic Imran Ahmad Khan a fost condamnat luni la 18 luni de închisoare pentru agresarea sexuală a unui băiat de 15 ani, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

Decizia justiţiei britanice vine după ce în aprilie politicianul conservator în vârstă de 48 de ani a fost găsit vinovat de agresarea adolescentului şi ulterior a renunţat la mandatul de deputat.

Pentru înlocuirea lui au fost prevăzute pe 23 iunie alegeri parţiale în circumscripţia West Yorkshire (nordul Angliei), scrutin ce are loc într-un context dificil pentru partidul premierului britanic Boris Johnson, din cauza scandalului PartyGate dar şi a scăderii puterii de cumpărare a britanicilor.

Imran Ahmad Khan, care suferă de o boală degenerativă, a negat că l-ar fi pipăit pe băiatul de 15 ani la o petrecere din Staffordshire, din 2008.

Sunday Times a scris luna trecută că 56 deputaţi, din totalul celor 650 din Camera Comunelor, au făcut obiectul unor semnalări la biroul responsabil cu înregistrarea plângerilor pentru ‘rele comportamente de natură sexuală’, termen ce se poate referi la hărţuire sexuală, voyeurism sau agresiuni sexuale. Acest birou a fost înfiinţat în urma mişcării ‘MeToo’.

Citește și:  British Airways anulează mai multe zboruri din cauza lipsei de personal
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close