Romania

Declarațiile pe proprie răspundere vor fi eliminate!

Asculta informatia

Declarațiile pe proprie răspundere prevăzute de legea plafoanelor vor fi eliminate, tarifele plafonate urmând să fie valabile indiferent de locurile de consum. ​

Declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie electrică și gaze naturale va fi eliminată pentru clienții care au mai multe locuri de consum, prevede un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei.

OUG pentru eliminarea declarației pe proprie răspundere pentru persoanele cu mai multe locuri de consum

Modificarea elimină obligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat.

Măsura va fi introdusă prin ordonanță de urgență.

„Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Declarația, obligatorie pentru 3 categorii

Astfel, obligativitatea de depunere a declarațiilor rămâne doar consumatorilor finali care se încadrează în următoarele categorii:

  • clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor;
  • clienții care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ:
  • familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ.
Citește și:  Gabi Luncă a murit. Artista era internată cu COVID-19

Cu foarte puțin timp în urmă, PSD propunea eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie. Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei „ar introduce discriminări”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 44

Close