Romania

Vicepreședinte al PNL cere demiterea ministrului Tanczos Barna, după scandalul imnului secuiesc de la hochei

Naționala de hochei a României a intonat imnul neoficial al Ținutului Secuiesc, iar în peluza maghiară se afla inclusiv ministrul Mediului din România, Tanczos Barna. Vicepreședinte al PNL și lider județean al PNL Satu Mare, Adrian Cozma, îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l demită de urgență pe Tanczos Barna pentru sfidarea la adresa simbolurilor românești.

”INADMISIBIL!

Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: “Vom cânta și de acum înainte”.

Este incalificabil gestul de ieri și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României!”, scrie Adrian Cozma.

Citește și:  Cozi URIAȘE de TIR-uri la Nădlac. Șoferi revoltați au început un protest spontan.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close