Europa

De luni, 16 mai, MASCA nu mai e obligatorie nici în avion, nici pe aeroporturile din UE

Asculta informatia

Purtarea măștilor în aeroporturile europene și la bordul avioanelor „nu mai este recomandată”, informează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Măsura, anunțată de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și ECDC, urmează să intre în vigoare luni, 16 mai, potrivit siteului, stiripesurse.ro.

AESA a declarat că speră ca decizia să marcheze „un pas mare înainte pentru normalizarea transportului aerian”. Totuși, cultul fricii și al distanțării nu a dispărut, minciuna Covid fiind în continuare rostogolită propagandistic.

Pasagerilor considerați „vulnerabili” li se transmite că ar putea să poarte masca în continuare – chiar dacă acest lucru nu mai e obligatoriu și e chiar nociv -, iar călătorilor li se va cere să respecte distanțarea fizică în zonele interioare, potrivit Sky News. Cu toate acestea, operatorii aeroportuari au fost sfătuiți să nu impună nici o măsură de distanțare dacă aceasta ar duce la blocaje, conform directorului ECDC, Andrea Ammon

Odată ce obligativitatea măștii va fi ridicată, companiile aeriene vor putea totuși să își pună în aplicare propriile reguli. Companiilor aeriene li s-a transmis să încurajeze pasagerii să folosească măști pe zborurile către sau dinspre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor în transportul public.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, adăugând: „Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să diminuăm măsurile de siguranță sanitară”.

Cu toate acestea, pasul vine cam târziu, având în vedere că Italia, Franța, România, Bulgaria și alte țări europene au renunțat deja la multe dintre restricțiile pandemice, iar o serie de companii aeriene din SUA s-au eliberat mai devreme de obligativitatea purtării măștilor.

Citește și:  Oligarhii lui Putin fug cu iahturile în Maldive
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Close