Europa

Danezii şi norvegienii au voie de acum să intre în Suedia

Guvernul Suediei a anunţat miercuri că va ridica interdicţia generală de intrare pe teritoriul suedez pentru ţările vecine Danemarca şi Norvegia, interdicţie ce fusese introdusă pentru a stăvili răspândirea variantei britanice de coronavirus, informează dpa, potrivit agerpres.

Interdicţia, în vigoare din ianuarie, va fi ridicată pe 31 martie, potrivit unui comunicat al guvernului suedez.

Varianta britanică, ce a fost detectată prima dată în Regatul Unit, este considerată mai contagioasă.

Persoanele care vor sosi din Danemarca şi Norvegia vor trebui în continuare să prezinte un test negativ pentru coronavirus făcut cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în Suedia, a precizat ministrul suedez al afacerilor interne Mikael Damberg, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cerinţa privind efectuarea testului a fost de asemenea extinsă pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ale Spaţiului Economic European (EEA), precum şi pentru cetăţenii Elveţiei, până la sfârşitul lui mai.

Au fost totuşi prevăzute unele excepţii, precum urgenţele de familie şi pentru angajaţii din sectorul transporturilor.

Persoanele care traversează de obicei frontiera pentru a ajunge la muncă vor avea de asemenea dreptul să intre pe teritoriul Suediei cu un test efectuat în urmă cu maxim o săptămână. O regulă similară se va aplica din aprilie şi pentru studenţii care face naveta dincolo de frontieră.

Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 750.000 de contaminări şi mai mult de 13.000 de decese cauzate de COVID-19, de la începutul pandemiei.

Citește și:  DANEMARCA şi AUSTRIA vor să coopereze cu Israel în cercetarea şi producerea de vaccinuri
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close