Ucraina

Grupul francez Lactalis nu renunţă la afacerile din Rusia

Grupul francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat vineri că îşi va păstra activităţile din Rusia pentru a aproviziona piaţa alimentară locală, după ce rivalul Danone a decis să cedeze controlul operaţiunilor sale din Rusia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„La acest moment, am decis să rămânem în Rusia. Considerăm astfel că ne îndeplinim misiunea de a hrăni populaţia civilă”, a declarat un purtător de cuvânt de la Lactalis.

În contextul tensiunilor geopolitice declanşate de invadarea Ucrainei de către Rusia, multe companii multinaţionale au decis să îşi vândă afacerile din Rusia. Anunţul producătorului francez de alimente Danone vine la câteva zile după ce şi constructorul auto japonez a informat că îşi va vinde activele din Rusia către o firmă de stat.

Însă unele firme occidentale, cum este şi Lactalis, au decis să îşi menţină prezenţa pe piaţa din Rusia, citând rolul pe care îl joacă în furnizarea de produse de bază.

Lactalis are patru fabrici de procesare şi aproximativ 1.900 de angajaţi în Rusia. Operaţiunile ruseşti au contribuit cu aproximativ 1% la vânzările globale de 22 de miliarde de euro realizate anul trecut de Lactalis.

Grupul francez şi-a oprit investiţiile industriale şi activităţile de publicitate în Rusia şi de asemenea a separat operaţiunile ruseşti de restul activităţilor sale, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Lactalis nu are contracte cu statul rus.

De asemenea, Lactalis a decis să îşi păstreze şi prezenţa din Ucraina, unde are trei facilităţi de producţie şi aproximativ 850 de angajaţi. Însă fabricile Lactalis din Ucraina sunt în apropiere de frontierele de est şi sud al ţării şi s-au confruntat cu unele opriri din motive de securitate.

Citește și:  Zelenski interzice educația în limba română: George Simion cere blocarea ajutorului românesc pentru Ucraina

Lactalis deţine patru fabrici de lactate în România unde este lider de piaţă, graţie companiilor Albalact, Covalact şi Dorna Lactate. În 2021, aceste trei companii au avut afaceri de peste 1,2 miliarde de lei.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close