Europa

Danemarca renunță la restricții: – Nevaccinații vor fi lăsați să se imunizeze natural

Asculta informatia

Ministrul Sănătății din Danemarca a anunțat vineri că începând cu 10 septembrie, Guvernul țării sale va declasifica noul virus drept „o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce înseamnă că o serie de restricții vor dispărea automat, scrie The Local. via r3media.ro

Decizia vine la peste un an de când Guvernul a clasificat virusul drept „samfundskritisk sygdom” sau „o boală care este o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce i-a permis să impună o serie de restricții stricte asupra societății, inclusiv închiderea școlilor, grădinițelor, librăriilor și a altor instituții publice, dar și restricționarea adunărilor publice la maximum 100 de persoane.

Dacă Danemarca a fost una dintre primele țări care a intrat în carantină, pe 10 septembrie va renunța la majoritatea restricțiilor.

Ce înseamnă, concret, declasificarea virusului drept „amenințare critică la adresa societății”:

– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru cluburi și discoteci
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru săli de fitness sau de sport
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru prezența meciurile de fotbal
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru evenimentele cu mai mult de 2.000 de persoane.

De asemenea, zilele trecute a fost eliminată și obligativitatea măștii în mijloacele de transport în comun, restaurante.

Oricum, aceste măsuri trebuiau eliminate pe 1 octombrie, așa că decizia de vineri nu face decât să grăbească lucrurile cu 20 de zile.

Citește și:  Serul experimental Johnson & Johnson suspendat in SLOVENIA

 

Danemarca a luat această decizie pentru că a constatat că sistemul de sănătate nu este supus presiunii, datorită faptului că majoritatea cetățenilor sunt vaccinați. Este vorba despre un procent de 70%.

Viggo Andreasen, profesor asociat la Departamentul de Știință și Mediu al Universității Roskilde, a spus că decât să se chinuie să-i convingă pe nevaccinați să o facă, este mai de bun simț ca ei să-și dezvolte imunitatea prin infectarea cu virusul.

El a calculat că dacă toate restricțiile vor fi ridicate, cei care nu s-au vaccinat vor căpăta imunitate prin infecție în șase luni, scrie The Local.

Sfârșitul pandemiei?

Ministrul Sănătății din Danemarca a spus că renunțarea la aceste măsuri nu înseamnă „sfârșitul pandemiei” și că va fi ținută sub supraveghere strictă prin „testări, campanie de vaccinare și pregătirea de a introduce orice măsură va fi necesară”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close