Franta

Franța: 15% din stațiile din țară au rămas fără combustibili din cauza grevelor

Grevele la patru dintre rafinăriile TotalEnergies au lăsat cea mai mare parte a rețelei de 3.500 de benzinării a companiei fără benzină, în timp ce șoferii din Franța se străduiesc să-și facă plinul.

Guvernul francez a dezvăluit vineri că 15% dintre benzinăriile țării au fost afectate de lipsa unuia sau a tuturor combustibililor. Guvernul a subliniat, totuși, că problema nu a provenit dintr-o penurie reală, ci mai degrabă din cererea puternică la stațiile TotalEnergies din cauza reducerii pe litru de 20 de cenți. În plus, Executivul a menționat că o grevă în curs a afectat lanțurile de aprovizionare.

Ministrul francez al Energiei, Agnes Pannier-Runacher, le-a cerut cetățenilor „să fie încrezători”, insistând că „peste 80% din benzinării funcționează normal”. Cu toate acestea, ea a recunoscut că au existat „tensiuni semnificative de aprovizionare” în unele regiuni.

Diverse rapoarte au sugerat că șoferii care locuiesc în apropierea Belgiei au trecut frontiera pentru a-și face plinul.

Reuters a raportat vineri că majoritatea benzinăriilor urbane din jurul Parisului „pare să fie afectată de lipsa a cel puțin un tip de combustibil, majoritatea pompelor de motorină nefuncționând”. De asemenea, cozi la pompe au început a se forma încă de miercuri.

Se așteaptă ca acțiunile industriale privitoare la salariu să continue, TotalEnergies anunțând recent că negocierile salariale vor începe în noiembrie. Sindicatul CGT a cerut membrilor săi să facă grevă la două rafinării și două depozite deținute de compania energetică, conform Remix News.

Citește și:  Principalul suspect în atacul de la Paris ‘şi-a asumat fapta’ în arest
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close