Europa

Danemarca anunță controale mai aspre la frontieră cu Germania

Asculta informatia

Controalele la frontiera cu Germania vor fi înăsprite, începând de sâmbătă, au anunțat autoritățile din Danemarca, după o înmulţire a cazurilor cu noile tulpini de coronavirus în oraşul Flensburg din nordul ţării vecine.

Ministru: “Instrument important şi necesar pentru noile infecţii” 

Ministerul de Justiţie din Danemarca a anunţat că a ales să înăsprească şi să intensifice controalele la graniţă din cauza situaţiei din Flensburg. Câteva puncte de trecere a frontierei vor fi închise, scriu Reuters și DPA, citate de Agerpres.

„Controalele la frontieră sunt un instrument important şi necesar pentru a nu permite pătrunderea în ţară a noilor lanţuri de infecţie”, a spus ministrul Justiţiei, Nick Haekkerup. Autorităţile daneze au atras atenţia anterior asupra înmulţirii cazurilor de infectare cu noile versiuni de coronavirus, mai contagioase, inclusiv cu tulpina din Marea Britanie despre care se consideră că ar urma să devină în curând dominantă în Danemarca.

Tulpina din Marea Britanie ar avea de asemenea legătură că înmulţirea cazurilor de coronavirus în Flensburg, oraş din landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei. Autorităţile din Flensburg au introdus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pentru o săptămână începând de sâmbătă şi au interzis adunările private. Încălcarea acestei interdicţii poate atrage amenzi considerabile, potrivit primarului din Flensburg, Simone Lange.

Citește și:  Biden l-a avertizat pe Putin cu sancţiuni masive în cazul unui atac asupra Ucrainei

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 90

Close