Franta

CUŢITARUL ARAB din Gara de Nord a fost plasat în arest preventiv

Asculta informatia

Bărbatul care a rănit şase persoane miercuri dimineaţa în Gara de Nord din Paris a fost plasat în arest preventiv în cursul serii, pentru tentativă de asasinat, a anunţat joi parchetul din capitala Franţei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Starea de sănătate a bărbatului, care a fost rănit de gloanţe trase de doi poliţişti şi spitalizat cu două răni în torace şi una la braţ, a fost considerată compatibilă cu măsura de arest preventiv, a indicat parchetul.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, procurorul Parisului, Laure Beccuau, a afirmat că bărbatul de vreo 20 ani ‘a început brusc, fără niciun motiv aparent în acest stadiu, să lovească prima victimă cu arma, victimă căreia i-a aplicat în jur de 20 lovituri cu un cârlig metalic’.

Şase persoane au fost rănite: doi bărbaţi de 41 şi 36 ani, un poliţist de 47 ani din poliţia de frontieră afectată Gării de Nord, şi trei femei de 40, 47 şi 53 ani.

Identitatea agresorului face în continuare obiectul unor verificări, a mai indicat joi parchetul.

Bărbatul a fost ‘înregistrat sub mai multe identităţi în fişierul automatizat de amprente digitale alimentat de declaraţiile sale din cursul unor precedente proceduri cărora le-a făcut obiectul’, a afirmat miercuri Laure Beccuau, menţionând că agresorul ‘ar putea’ să fie născut în Algeria sau Libia.

Potrivit unei surse din poliţie, este vorba despre un libian, născut în anul 2000, vizat de o obligaţie de a părăsi teritoriul francez (OQTF), ce nu putea fi pusă în aplicare din cauza instabilităţii politice din Libia.

Citește și:  Companiile care închiriază trotinete electrice la Paris, confruntate cu o posibilă interdicţie, îşi înăspresc regulamentele
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close