AmericaReligie

Curtea Supremă a SUA condamnă restricțiile Covid pentru biserici

O victorie gigantică pentru libertatea religioasă la sfârșitul săptămânii trecute la Curtea Supremă a SUA, când aceasta a condamnat restricțiile pentru biserici motivate de Covid-19. În urma unui vot, cu scorul 5 la 4, judecătorii i-au spus guvernatorului New Yorkului, Andrew Cuomo, că nu poate limita în mod discriminatoriu grupurile religioase atunci când vine vorba de restricțiile Covid-19.

Noul judecător, Amy Coney Barrett, a determinat majoritatea în această hotărâre, oferind cel de-al cincilea vot. Judecătorul-șef, John Roberts s-a alăturat celor trei judecători liberali ce au votat împotrivă.

Din motivația Curții facută publică și citată de CBN reținem: „Chiar și în cazul unei pandemii, Constituția nu poate fi abogată și uitată.”

Hotărârea spunea: „Membrii acestei Curți nu sunt experți în sănătate publică și ar trebui să respectăm hotărârea celor cu expertiză și responsabilitate specială în acest domeniu. Dar chiar și într-o pandemie, Constituția nu poate fi abrogată și uitată. Restricțiile în discuție aici, prin interzicerea efectivă a multor persoane de a participa la slujbe religioase, lovesc chiar inima garanției libertății religioase a Constituției”.

Bisericile și sinagogile americane au salutat decizia Curții Supreme de Justiție, care a trimis un semnal clar și important: o pandemie globală nu acordă autorităților permisiunea de a impune restricții discriminatorii pe baza religiei.

Sursă: CBN via alfaomega.tv

Citește și:  SUA vor să interzică TikTok și alte aplicații chineze
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close