America

Curtea Supremă a Americii oferă statelor mai multă putere asupra avortului

Asculta informatia

Judecătorii Curții Supreme a Americii par pregătiți să susțină legea pro-viață a statului Mississippi și să ofere statelor americane mai multă putere asupra avortului.

Experții constituționali au fost foarte atenți miercuri la argumentele aduse de Curtea Supremă, căutând orice indicii cu privire la modul în care judecătorii ar putea decide într-un caz care este considerat cea mai mare provocare a legilor ce permit avortul în Statele Unite.

Și cei șase judecători de orientare conservatoare par gata să susțină legea Mississippi care interzice avorturile la 15 săptămâni de sarcină. Ei ar putea chiar să facă un pas mai departe, ceea ce ar însemna răsturnarea așa-zisului drept național la avort dobândit în 1973.

Procurorul general din Mississippi, Scott Stewart, a susținut că înalta instanță ar trebui să iasă din afacerea elaborării politicii de avort și să returneze puterea legislativelor statelor federale pentru a decide fiecare în dreptul său. Stewart a mai susținut că așa-zisul drept la avort nu este constituțional.

Citește și:  A început votul în Colegiul Electoral din SUA pentru confirmarea lui Joe Biden ca preşedinte
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close