Romania

Curtea Constituțională a respins toate sesizările depuse în legătură cu cele trei legi ale justiției. Adio suveranitate?

Asculta informatia

Adio suveranitate. Pentru pensiile speciale se renunță? Curtea Constituțională a respins, miercuri, toate sesizările depuse în legătură cu cele trei legi ale justiției, au declarat surse oficiale de la CCR, citate de G4Media. Legile pleacă la promulgare.

CCR a respins ca neîntemeiate sesizarea USR și pe cea a Avocatului Poporului la legea privind statutul magistraților, iar sesizarea AUR la același proiect, ca inadmisibilă.

Sesizările USR pe legea privind organizarea judiciară și pe legea CSM au fost respinse ca neîntemeiate, iar cele ale AUR, ca inadmisibile, potrivit acelorași surse.

Cea mai importanta critica adusa de Avocatul Poporului privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii. Un adevărat atentat la suveranitate, pe care CCR îl girează.

Mai mult, CCR își votează practic, trecerea în irelevanță, marcând un moment istoric în României.

Citește și:  Reprezentanţii HoRa ies din nou în stradă.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close