Romania

Cum se va face plata în rate a facturii Hidroelectrica la energie

Asculta informatia

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

“Din motive generate atât de modificările legislastive extrem de dese în ceea ce înseamnă modul de facturare, cât şi pentru că volumul de clienţi ai Hidroelectrica a crescut într-un ritm foarte alert, ceea ce a impus ca această companie să-şi îmbunătăţească softul de facturare, au dus la existenţa acestor întârzieri”, spune Corneliu Bodea, expert în energie, potrivit observatornews.ro.

Clienţii Hidroelectrica au la dispoziţie 45 de zile de la emiterea facturii, iar dacă nu pot plăti toată suma trebuie să anunţe compania.

“Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum şase rate lunare, de valori egale”, spun reprezentanţii Hidroelectrica.

Eşalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor.

Cei care doresc acest lucru trebuie să depună un formular în acest sens. Vor stabili împreună cu compania şase rate egale, iar pe perioada eșalonării, pe durata a şase luni, aceștia vor plăti facturile curente și ratele rezultate din eșalonare.

De asemenea, Hidroelectrica precizează și faptul că dacă ne referim la clienții casnici, aceștia au la dispoziție 45 la zile termen să își plătească facturile pe care le vor primi.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic la adresa:

– https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/cereri_esalonare/cerere_esalonare_casnic.pdf (pentru client casnic) sau

– https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/cereri_esalonare/cerere_esalonare_noncanic.pdf (pentru client business).

După completare, acesta poate fi trimis la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central“, se arată în informarea remisă de Hidroelectrica.

Citește și:  Nu mai știu cum să scape de ele, se strică vaccinurile – Vaccinurile Covid, donate masiv în Africa și Asia

Hidroelectrica ocupă a treia poziţie în topul furnizorilor de energie electrică din ţara noastră.

Până la 31 decembrie, oferta de preţ este de 0,25 lei/kwh. După 1 ianuarie, societatea susţine că va avea în continuare cel mai bun tarif din piaţă.

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit.

Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close