Austria

CRUCEA ROȘIE SE RETRAGE DIN PROGRAMUL CHEIE-ÎNCREDEREA ÎN GUVERNUL AUSTRIAC ÎN CĂDERE LIBERĂ

Asculta informatia

Încrederea în guvernul federal austriac este la un nivel scăzut fără precedent. Acesta este rezultatul unui sondaj reprezentativ realizat de institutul de cercetare de piață Integral în numele Inițiativei pentru Informații Corona bazate pe dovezi (ICI). Doar 13% dintre respondenți au „mare încredere” în guvernul federal și 51% nu mai au. Prin urmare, o treime ar dori să vadă imediat noi alegeri.

Un sondaj rapid reprezentativ recent (n=500) realizat de ICI – Initiative for Evidence-Based Corona Information – a arătat însă o pierdere uriașă a încrederii în politică. De exemplu, doar 4% dintre respondenți spun că au „foarte mare încredere” în guvernul de coaliție9% au „încredere destul de mare”.

Pe de altă parte, o treime (32%) din populație declară că „nu are deloc încredere” în coaliția Turcoaz-Verde. Și până la 19% spun că „nu au încredere”. Această pierdere a încrederii este observată la toate grupele de vârstă și afectează atât bărbații, cât și femeile.

Acest lucru este deosebit de dramatic în cazul Verzilor, unde doar 26% mai au mare încredere în guvernul lor, dar și în cazul partenerului lor de coaliție, ÖVP, este de doar 60%.

Nemulțumirea masivă s-a manifestat printr-un apel pentru noi alegeri imediat. Această dorință este deosebit de puternică în rândul populației mai tinere (16-29 de ani), unde aproape unul din doi (44%) dorește alegeri imediate. Doar jumătate din populaţie (53%) se simte în prezent reprezentată de partidele alese în Consiliul Naţional. Partidele din guvern fac apel doar la 9% (ÖVP) și 8% (Verzi) din populație.

Citește și:  Austria: O fetiță de 13 ani a fost drogată, violată în grup și ucisă de patru MIGRANTI AFGANI

În loc să se ocupe de nevoile cetățenilor, guvernul i-a copleșit cu o restricție după alta într-o manieră autoritară. Rezistența la acest gen de politică este în creștere, mai ales că contradicțiile reglementărilor, precum și lipsa de sens a acestora devin din ce în ce mai evidente.

 

„În curând toată lumea va cunoaște pe cineva care are complicații de la vaccinare. Nu ajută cu nimic atunci când mass-media și politicienii vorbesc cu insistență despre o vaccinare presupus sigură”, a spus doctorul și co-fondatorul ICI, doctorul Christian Fiala.

De ce se îmbolnăvesc tot mai multe persoane, deși medicina și protecția mediului s-au îmbunătățit? Și a început cineva să se întrebe de ce alegerile sunt inutile?

Traducerea Karen Smith din Free West Media

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3

Close