Canada

Canada: Douăzeci și patru de biserici au fost arse intenționat din mai 2021

Investigațiile poliției canadiene au stabilit că cel puțin 33 de biserici au fost devastate de flăcări din mai 2021. În douăzeci și patru de cazuri, incendiile au fost intenționate.

Incendiile cresc, arestările rămân puține. Potrivit Canadian Broadcasting Corporation (CBC) treizeci și trei de biserici au fost arse din mai 2021.

Pe baza rapoartelor poliției, presa precizează că douăzeci și patru dintre ele au fost arse intenționat, alte două din întâmplare și restul sunt investigate. Nouă anchete au condus până acum la arestări.

Dintre bisericile arse, jumătate sunt clădiri catolice, dar există și lăcașuri de cult evanghelice și protestante anglicane.

„Se pare că motivațiile acestor indivizi sunt variate. Ei provin din toate categoriile sociale și din contexte foarte diferite”, a declarat Troy Savinkoff pentru Radio Canada .

Caporalul Poliției Regale Canadei Montate (RCMP) din Alberta continuă: „Sănătatea mintală pare să fie un factor determinant. Abuzul de alcool sau droguri pare să fie de asemenea un factor. Cu toate acestea nu am văzut un caz în care am putea discerne clar motivația reală.”

Citește și:  Măștile care conțin grafen pot fi periculoase pentru sănătate. Canada le-a retras de pe piață

Articole similare

Close