Romania

CRIMELE CONTINUA IN SPITALE: Cod Rosu la Spitalul din Targu Carbunesti, dupa ce instalatia de oxigen nu a fost alimentata la timp. Pacienti ventilati in ambulante, trei au murit

Asculta informatia

Situatie critica la Spitalul Târgu Carbunesti, judetul Gorj. Instalatia de oxigen a spitalului a cedat vineri dimineata in jurul orei 7.00, fiind activat Planul Rosu de interventie. Doua persoane au decedat, fiind in stare extrem de grava. In unitatea medicala erau internati 150 de bolnavi, intre care 15 la Terapie Intensiva.

Din primele informatii detinute, la nivelul unitatii sanitare sunt internati peste 150 de pacienti infectati cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienti care necesita suport de oxigen. A inceput transferul unui numar de 15 pacienti care au fost internati in sectia ATI. Din primele informatii, la unitatea sanitara exista 2 decese, se analizeaza circumstantele acestora.”, transmite ministerul sanatatii.

Prefectul de Gorj Marcel Iacobescu a spus ca se continua evacuarea pacientilor si se asteapta interventia firmei care se ocupa de mentenanta instalatiei de oxigen. ”Sunt doua persoane decedate, medicii spun ca nu pot fi asociate cu evenimentul pentru ca erau in stare foarte grava si au fost trecute imediat pe tuburi de oxigen”, a adaugat prefectul de Gorj.

Zeci de ambulante sunt la unitatea medicala unde peste 80 de pacienti COVID au nevoie de oxigen. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ si din cele invecinate.

Politistii si procurorii au inceput o ancheta pentru a stabili daca instalatia de oxigen s-a defectat sau nu a fost alimentata. Se fac cercetari pentru omor din culpa.

UPDATE: Primele date legate de cauza incidentului. Statia de oxigen nu s-a stricat, ci nu a fost alimentata. Firma care asigura mentenanta nu a facut aprovizionarea la timp.

Citește și:  Curtea de apel Cluj desființează Certificatul Verde

Un al treilea pacient a murit.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 49

Close