Asia

Creştini, ucişi prin înjunghiere, decapitare şi arşi de vii de către islamişti

Asculta informatia

Extremişti islamişti cu legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au ucis patru creştini – pe unul l-au decapitat, iar pe altul l-au ars de viu – într-un sat izolat, pe Insula Sulawesi, în Indonezia, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează AFP via news.ro

Aceşti bărbaţi, înarmaţi cu săbii şi arme de foc, au venit vineri în satul Lembantongoa, în centrul insulei, au ucis patru bărbaţi şi au incendiat şase case, inclusiv una în care aveau loc rugăciuni şi slujbe religioase, a precizat poliţia.

Motivul atacului era neclar imediat, iar nicio arestare nu a putut să fie efectuată, a precizat poliţia.

Însă, potrivit autorităţilor, acest atac ar fi fost comis de către gruparea East Indonesia Mujahideen (Mujahedinii din Estul Indoneziei, MIT), cu baza pe Insula Sulawesi, una dintre zecile de grupări radicale din ţară care au jurat credinţă SI.

Indonezia, cea mai populată ţară din lume cu populaţie majoritar musulmană, se confruntă de ani de zile cu violenţe ale unor grupări combatante islamiste, iar regiunea Sulawesi Central se confruntă de decenii cu violenţe între creştini şi musulmani.

”Am ajuns la concluzia că atacatorii erau din MIT, după ce le-am arătat fortografii ale unor membri ai acestei grupări martorilor atacului”, a declarat şeful poliţiei locale Yoga Priyahutama.

Biserica improvizată era goală la momentul atacului, comis dimineaţa devreme de către opt jihadişti. ”Majoritatea oamenilor erau acasă la acel moment”, spune şeful poliţiei.

Liderul satului, Rifai, a precizat că cele patru victime erau bărbaţi.

Unul dintre ei a fost înjunghiat, altul a fost decapitat, un al treilea a fost aproape decapitat, iar unul a fost ars de viu în locuinţa sa.

Citește și:  Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial

În cazul în care acest atac a fost într-adevăr comis de MIT, ar fi primul atac comis de către o unitate teroristă după uciderea liderului grupării în urmă cu patru ani.

În 2018, afirmă o expertă în terorism de la Jakarta, Sidney Jones, gruparea MIT era suspectată că a trimis la Palu, pe când acest oraş a fost afectat de un cutremur urmat de un tsunami, bărbaţi care se prezentau drept lucrători umanitari, însărcinaţi de fapt să recruteze noi membri.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 85

Close